Social

Cumpără varza murată. Unde o găsești!

Cei care se tem că dau greș cu varza murata, o pot cumpăra pregătită gata. Un gorjean din Bălești o vinde la 5 lei/kg și găsiți anunțul pe olx. Vorbim de varză de anul acesta.

Încă este devreme pentru pus varza la butoi, tradiția spune că cel mai bine este să facem asta după Sf. Dumitru, adică după 26 octombrie. 

Producția de varză se anunță una bună anul acesta, spune primarul din Bălești, Mădălin Ungureanu. Doar că numărul de producători din comună a scăzut de la câteva sute la câteva zeci. Pentru ei va fi organizat, în a doua parte a lunii octombrie, festivalul verzei.

Varza murată este consumată dintotdeauna, iar oamenii au observat că este foarte sănătoasă. Odată cu procesul de fermentație varza își mărește valorile nutritive și devine un superaliment.

Consumul de varză murată îmbunătățește activitatea tractului gastrointestinal, normalizând digestia, fiind recomandat să se mănânce alături de preparate făcute din carne.

Varza murată scade de asemenea nivelul colesterolului din sânge, îmbunătățind activitatea sistemului cardiovascular și refăcând sistemul nervos și nivelul de rezistență la stres.

Celor care doriți să faceți singuri varza murată, vă spunem că găsiți pe olx și butoaie de lemn, la mâna a doua, la prețuri bune.

Vizualizări: 294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: