Social

Cum vede un tânăr arhitect faleza Jiului

Sabin Cornoiu este un tânăr arhitect din Târgu Jiu, care a surprins plăcut opinia publică, după ce a prezentat un proiect de amenajare a falezei Jiului.

“Eram prin facultate când am avut un gând de a amenaja faleza râului Jiu. Nu țin minte să fi existat vreo idee sau un proiect pentru amenajarea ei. Acum câteva luni de zile gândul a revenit, iar de data aceasta mi-am făcut timp pentru el.

Am fost acolo... am măsurat, fotografiat, plimbat iar rezultatul este o linie pietonală de aproximativ 1,8 km ce face legatura dintre parcul Central Constantin Brâncuși și zona 9 mai (mall Târgu Jiu)”, a scris tânărul pe pagina de socializare.

Ce a ieșit puteți vedea în fotografii. 

Proiectul în sine este pe cât de simplu, pe atât de frumos. Pentru o punere în practică, Instituția Apelor Române, fiindcă lor le aparține zona de protecție, aici incluzând și faleza, ar putea să gândească pe viitor o amenajare în sensul ăsta. Rămâne de văzut cât de aproape văd ei viitorul... Dacă îl văd prea îndepărtat, ideal ar fi să predea municipalității terenul pe care se află faleza, iar ulterior primăria să poată demara un proiect de cosmetizare. 

 

Vizualizări: 3,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: