Actualitate

Cum pregătește CEO închiderea a două grupuri energetice

Complexul Energetic Oltenia face mai devreme reparații la două grupuri energetice, iar până la finalizarea acestora “trage” pe grupurile care urmează a fi închise în acest an.

Potrivit planificării, în iunie va închide grupul 3 Rovinari și grupul 7 Turceni, iar la finalul anului grupul energetic de la Termocentrala Ișalnița.

O să mai rămână cu două grupuri funcționale la Rovinari și două la Turceni, plus un al treilea la Rovinari, care este în modernizare și nu este clar dacă va fi pornit în acest an.

Pentru a-și putea onora contractele, compania trebuie să evite opririle accidentale, astfel că a băgat mai devreme în reparație un grup de la Turceni și unul de la Rovinari.

Potrivit planificării actuale, reparația grupului 6 Rovinari va fi finalizată la 31 mai, iar reparația grupului 5 Turceni va dura până la 3 iulie. 

Practic, reparațiile au loc mai devreme, tocmai pentru a fi finalizate atunci când vor fi scoase din exploatare alte grupuri.

Inițial, grupurile de la Turceni și Rovinari ar fi trebuit închise la finalul anului trecut, dar guvernul prelungise funcționarea lor până la 1 octombrie. Comisia Europeană a amenințat că nu eliberează o tranșă de peste două miliarde de euro din PNRR, astfel că guvernul a fost nevoit să reducă termenul până la 1 iunie.

Vizualizări: 2,270

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: