Actualitate

Un miner vrea să se pensioneze și să-și angajeze fiul. Ce sfaturi a primit!

Un salariat din Complexul Energetic Oltenia așteaptă aplicarea Legii 197/2021, pentru a se pensiona la 52 de ani, având 35 de ani vechime în muncă. Acesta a întrebat pe un grup de socializare cum ar putea să își angajeze fiul la companie, pe postul pe care a lucrat el.

Răspunsurile au fost multe și extrem de variate. “Din ce știu eu, numai dacă iese pe caz de boală (deci înainte de termen), în rest nu, funcția și serviciul nu se lasă moștenire ca averea”, i-a răspuns cineva.

“Părerea mea este că angajările s-au facut numai politic, la Turceni așa s-au angajat”, i-a transmis un salariat. “ȘPAGA rezolvă orice problemă în orice domeniu în România”, a fost un alt mesaj.

Un alt salariat a recunoscut că și-a angajat fiul pentru șase luni. “Dacă e bun, rămâne, dacă nu, nu”, a concluzionat acesta.

Locurile de muncă sunt căutate la CE Oltenia, pentru că salariile au crescut în ultimii ani, după ce sub mandatul lui Ciurel ajunseseră unele de mizerie. De asemenea, reducerea vârstei de pensionare cu șase luni la fiecare an lucrat în producție este un motiv pentru care carierele miniere sunt căutate, deși munca este extrem de grea.

Vizualizări: 5,229

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: