Anchetă

Cum poți sări în aer în țara lui Papură Vodă. Au băgat conducta de gaze la nici cinci centimetri!

Pericol uriaș, în această seară, în centrul municipiului Târgu Jiu. Conducta de gaze a fost fisurată în timpul lucrărilor de frezare pentru pregătirea asfaltării. Dar nu vă grăbiți să trageți vreo concluzie pentru că o să fiți șocați să aflați că această conductă a fost îngropată la nici cinci centimetri. Legea spune clar: conducta de gaze trebuie să fie la 90 de centimetri adâncime. Și noi, la Târgu Jiu, avem conducta de gaze la nici două degete sub pământ. Țara lui Papură Vodă!

 

Distrigaz a spart tot bulevardul Victoriei, în ultimele luni, să se ocupe de lucrări la rețeaua de gaze. Spuneau că vorbim de o conductă foarte veche și care nu a mai fost modernizată de peste 50 de ani. Ce n-a spus nimeni e că există și branșamente de zeci de ani care se află la patru centimetri sub pământ. De-a dreptul ireal!

 

Așa că nu ne miră că, în această seară, muncitorii care lucrează la frezarea străzii ca să o asfalteze au atins cu utilajul conducta de gaze și au fisurat-o. A fost oprită alimentarea cu gaze de la Parângu până în zona de sud a Victoriei.

E halucinant cum un dezastru a fost evitat ca la loterie doar pentru că aceste companii nu dau doi lei pe reguli. Și nu de ieri, de azi. S-au jucat, practic, cu soarta a mii de oameni, lăsând conducta atât de aproape de suprafață și atât de aproape de o adevărată tragedie.

Pompierii au fost alertați și ei în această seară. Anunță că, în prezent, nu este niciun pericol, dar nu au știut să spună câți oameni au rămas fără gaze pentru că nici măcar furnizorul de gaze nu știe acest lucru. „În urma lucrărilor care se efectuează a fost fisurată o conductă de gaze. La fața locului, s-au deplasat echipaje din cadrul Detasamentului de Pompieri Târgu Jiu care au asigurat măsuri de protecție specifice. A ajuns și o echipă de reparații aparținând furnizorului de gaze. A fost oprită alimentarea cu gaze și nu mai este niciun pericol în acest moment”, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

 

Întrebarea acum e oare dacă în tot orașul avem conductele de gaze la nici măcar o palmă în pământ? Verifică cineva aceste companii sau instituțiile care trebuie să facă asta dorm somnul veșnic? E normal ca de 15...20 de ani  să avem conducta de gaze la patru centimetri sub picioare și să ne treacă glonțul pe la ureche în așa hal, să riscăm să sărim în aer la o lucrare de asfaltare doar pentru că specialiștii lui pește prăjit bagă gaze și alți Dorei dorm în loc să se asigure că se și respectă legea și „nu ne culcăm sănătoși și ne trezim morți”, ca să cităm o venerabilă ministresă de la Cultură.

Vizualizări: 2,506

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: