Eveniment

Cum mimează organele de anchetă

Un om de afaceri din Bumbești Jiu a fost trimis astăzi în judecată pentru evaziune fiscală. Nu-i dăm numele, că nici nu e vreo vedetă și putea să fie oricine. Interesantă este cronologia din dosar, care ne arată cum trimiterea în judecată are loc când mai este puțin până la prescrierea faptelor și la ceva timp după radierea firmei în cauză.

Vă prezentăm cronologia ca fapt divers, dar metoda este valabilă în multe dosare, în care organele de anchetă doar mimează că își fac treaba.

9 decembrie 2016 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din IPJ Gorj a început urmărirea penală in rem cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune. ANAF descoperise că “în anul 2016, nu a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii toate veniturile realizate din activităţile comerciale desfăşurate, cauzând bugetului consolidat al statului un prejudiciu efectiv în sumă în sumă de 149.019,5 lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată și impozit pe profit, la care se adaugă accesorii fiscale în sumă de 7.418lei”.

26 octombrie 2018 - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de inculpatul ##, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

10 martie 2021 - este data la care firma cu pricina este radiată. 

17 martie 2022 - Prin ordonanța din 17.03.2022, s-a dispus instituirea măsuri asigurătorii a sechestrului asupra terenului intravilan, în suprafaţă de 1153 mp., deținut în proprietate de către inculpatul ##, până la concurența valorii prejudiciului reţinut, în cuantum de 156.437,5 lei. 

12 august 2022 - Prin ordonanța din data de 12.08.2022, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul ##, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. 

29 august 2022 - i-a fost adus la cunoştinţă inculpatului ## faptul că a fost pusă în mişcare acţiunea penală împotriva sa pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. 

5 decembrie 2022 - este data la care Parchetul înaintează rechizitoriul Tribunalului Gorj.

1 februarie 2023 - Tribunalul Gorj constată legalitatea rechizitoriului din care administratorul unei firme din Bumbești Jiu este trimis în judecată pentru evaziune fiscală. 

 

V-am prezentat doar o cronologie. Nu știm dacă a ținut cineva dosarul la sertar sau dacă așa funcționează instituțiile, greoi. Este doar un caz din miile care sunt la nivel național, cu aceeași poveste. Oare câți dintre cei care prejudiciază bugetul ajung cu adevărat să dea banii înapoi?

 

Vizualizări: 989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: