Actualitate

Cu ce să dea mai multă energie, dacă nu are cărbune?

Complexul Energetic Oltenia nu va putea da în acest an mai mult de 16,1 tone de cărbune, oricât de mare ar fi cererea de energie. Un front de lucru nu se deschide de azi pe mâine, vorbim de utilaje de mare capacitate care trebuie reabilitate, dar și de faptul că mai întâi trebuie dat la o parte stratul de steril.

Pe cale de consecință, chiar dacă va fi pornit grupul 5 Rovinari în luna mai, cum a anunțat premierul Nicolae Ciucă, nu se știe dacă va crește producția totală de energie, că poate va fi oprit alt grup. Dacă nu ai cărbune, cu ce să dai energie?

O estimare arată că ar mai fi nevoie de 600 de mineri în carierele din Oltenia, pentru a asigura creșterea producției, dar asta ar putea fi cea mai mică problemă a companiei, care a adunat deja peste două mii de cereri de angajare de la gorjeni.

Chiar dacă măcar acum guvernul va pune stop birocrației și va ajuta CE Oltenia să deblocheze fronturile de lucru, în primele luni, ca să nu zicem primul an, se dă la o parte pământul de pe stratul de cărbune. Adică vor fi costuri mari, fără beneficiu imediat, costuri cu care CE Oltenia trebuie ajutat.

În plus, guvernul ar trebui să îi lase pe cei în putere să cumuleze pensia cu salariul, așa cum o fac pentru tot felul de funcționari de care nu ar fi atâta nevoie. Că oameni buni găsești greu și poate spune asta orice angajator.

Vizualizări: 5,714

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: