Actualitate

Grupul modernizat de la Rovinari, pornit în luna mai

Grupul 5 pe cărbune de la termocentrala din Rovinari este în modernizare de câțiva ani și ar fi trebuit să fie gata încă din 2019. Termenul de punere în funcțiune s-a tot amânat, an de an, și deja fusese anunțat pentru anul viitor.

Războiul din Ucraina și criza energetică mondială i-a trezit pe guvernanți. Grupul de la Rovinari ar putea fi repornit în luna mai a acestui an.

Anunțul a fost făcut chiar de premierul Nicolae Ciucă. “Ceea ce pot spune este că după întâlnirea de aseară, în acest an la Complexul Energetic Oltenia există posibilitatea ca într-un timp relativ scurt, mai precis în luna mai, să pună în funcțiune încă o turbină și astfel să adăugăm încă 300 de MW, iar prin reluarea lucrărilor de finalizare a investiției de la Iernut, până la finele anului să avem de asemenea cel puțin 210 MW în plus, ceea ce ne ajută foarte mult în toate demersurile pentru a putea produce cât mai multă energie", a spus Ciucă.

Este însă nevoie de readucerea Carierei Roșia în parametri optimi, ceea ce se poate face dacă sunt eliminate blocajele birocratice și dacă societatea Complexul Energetic Oltenia beneficiază de ceva bani.

Bine că nu au apucat să dărâme grupurile energetice pe cărbune, pentru că dacă venea criza asta peste câțiva ani, nu știu dacă mai aveam pe unde scoate cămașa.

Vizualizări: 4,876

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: