Social

Cu cât se vinde varza de toamnă

Producătorii de varză din Gorj încearcă piața la acest început de toamnă cu doi lei/kg. Este prețul cerut pentru varza de toamnă, cea cu foaie subțire, bună de pus la butoi pentru sarmale.

Tradiția spune că se pune la varza la murat după Sfântul Dumitru, adică după data de 26 octombrie, când nopțile sunt foarte reci, iar temperatura în timpul zilei trece tot mai greu de 10 – 12 grade.

Cumpărătorii speră ca până atunci să mai scadă și prețul. Varza de Bălești este cea mai apreciată, iar clienții o vor putea găsi la Festivalul Verzei, care va fi organizat în localitate la jumătatea lunii viitoare.

Varza cea mai bună pentru murat este varza cu foi subțiri. Din aceste foi vei pregăti sarmale, varză călită și salata acrișoară pentru tocănițele de iarnă. Cu cât sunt mai fine frunzele de varză, cu atât se înmoaie mai ușor în saramură. Alege varza rotundă, ușor turtită și cu frunze subțiri, cu cotoarele nu foarte groase. Căpățânile de varză trebuie să fie frumoase, netede, proaspete, fără urme de lovituri de la transport.

Vizualizări: 930

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: