Social

Criză de personal într-un spital din Gorj

Este criză de medici specialiști și la Spitalul Orășenesc Novaci! Unele compartimente lucrează la cota de avarie. De exemplu, unitatea medicală nu are medic anestezist, iar asta face ca toate intervențiile chirurgicale să se efectueze cu programare, în funcție de disponibilitatea unui doctor, care are încheiat un contract de colaborare cu Spitalul din Novaci. 

 

După modelul Spitalului Județean din Târgu Jiu și Spitalul Orășenesc Novaci a apelat la „diagnosticarea de acasă” în cazul examinărilor CT. 

„N-am rezolvat problema cu radiologie, dar am optat pentru telemedicină. De exemplu, dacă se face CT-ul astăzi, în maximum 24 de ore avem rezultatul, sau în caz de urgență, timpul se scurtează la doar câteva ore. Indicat ar fi să găsim un radiolog, o să mai încercăm să mai scoatem postul la concurs și vedem dacă se prezintă cineva. Ne-ar mai trebui și un anestezist permanent. Avem un contract de prestări servicii, dar în momentul de față facem toate intervențiile chirurgicale programat, dacă vine o urgență suntem nevoiți să o trimitem la Târgu Cărbunești sau Târgu Jiu”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.

Criza de personal se resimte și în cazul asistentelor și infirmierelor, a mai declarat managerul Emil Grigore.

Vizualizări: 505

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: