Politică

Cristian Terheş, interzis în Parlamentul European

Europarlamentarul Cristian Terheş a transmis marți, 9 noiembrie, pe Facebook, că nu a fost lăsat să intre în instituția europeană pentru că nu are certificat verde.

„Sunt la intrarea în Parlamentul European din Bruxelles cu încă un coleg și ni se interzice accesul pentru că nu arătăm Certificatul Verde. Le-am spus că exercitarea mandatului unui europarlamentar ales nu poate fi restrânsă de nimic, cu atât mai mult de o decizie administrativă. Nu o spun eu, o spune Tratatul și alte acte ale UE.

Asistăm la instaurarea unei tiranii la nivelul UE unde drepturile și libertățile omului nu mai contează”, a transmis deputatul european.

Terheş se declară împotriva obligativității documentului. „Am spus că voi lupta pentru drepturile românilor din Parlamentul European și asta fac. Am filmat ce a fost aici și voi pune on-line. Până atunci, însă, sunați la deputații PNL și PSD din România să voteze împotriva impunerii Certificatului Verde în România. Nu va lăsați drepturile călcate în picioare de această clasa politică trădătoare, căreia nu-i pasă de oameni!”, a mai spus europarlamentarul.

Certificatul digital este obligatoriu din 3 noiembrie pentru toate persoanele care vor să intre în clădirile PE din Bruxelles, Strasbourg şi Luxemburg, inclusiv pentru jurnalişti, conform unei decizii a Biroului Parlamentului European.

Vizualizări: 2,224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: