Politică

Cosmin Popescu: E o liniște apăsătoare dinspre CEO

Cosmin Popescu mai trage un semnal de alarmă. Cei de la Complexul Energetic Oltenia ar trebui să iasă public și să le transmită miilor de mineri și energeticieni ce se va întâmpla cu această companie. Tot ei ar trebui să pună presiune și să ceară amânarea închiderii mineritului din cauza întârzierilor pentru realizarea noilor investiții.

 

Într-o emisiune la Radio Infinit, Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a declarat că simte doar o liniște apăsătoare dinspre Complexul Oltenia și că salariații nu știu ce se va întâmpla cu producătorul de energie.

 

Cosmin Popescu insistă că programul de închidere a mineritului poate să fie amânat cu doi ani pentru că întârzie să se facă investițiile ce ar trebui să aducă ceva în locul cărbunelui: centrala pe gaze și parcurile fotovoltaice. Cosmin Popescu a subliniat și că oficialii CEO ar trebui să fie mai vizibili, să insiste, să ceară, să propună amânarea termenelor de închidere a mineritului.

 

„Ar trebui cerut decalarea termenului de închidere a grupurilor energetice. Am înțeles că s-a lucrat la un asemenea document. Comisia se uită să vadă dacă este sau nu vinovat CEO de aceste întârzieri. Elementele birocratice, constituirea SPV-urilor, partea de proceduri de achiziție publică pentru centralele pe gaz, pe parcurile fotovoltaice. Au fost contestații. Să ceară decalarea cu doi ani ca oamenii să știe și ei ce să facă. E o liniște apăsătoare din partea Complexului. Cred că trebuie să fie forțați să iasă și să spună, să ceară prelungirea termenelor pentru că întârzierea nu le aparține. E datorată birocrației și a legislației. Ei trebuie să iasă, să ceară și să explice”, a spus Cosmin Popescu.

 

Dan Iulius Plaveti, managerul CEO, oricum a ignorat de fiecare dată cu brio apelurile făcute de autoritățile locale. A mai fost chemat și la Consiliul Județean să prezinte situația companiei și să spună în Comisia de Dialog Social în ce direcție vrea s-o apuce, dar nu a catadictisit să se prezinte în fața autorităților și a liderilor de sindicat să dea vreo explicație. Acum a fost uns iar director. Și, cel mai probabil, și în noul său mandat va fi tot negru la capitolul transparență.

Vizualizări: 1,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: