Eveniment

Copil mușcat de un Amstaff

Un copil de 12 ani din comuna gorjeană Turburea a fost muşcat, duminică, de un câine din rasa Amstaff, lăsat de stăpân fără lesă și botniță. Proprietarul s-a ales cu dosar penal.

„La data de 28 mai a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești s-au sesizat cu privire la faptul că un bărbat de 31 de ani, din comuna Turburea, în timp ce se afla pe strada Bobăii, din localitatea de domiciliu, și-a lăsat în libertate, câinele din rasa Amstaff, fără lesă și botniță, iar acesta a atacat un minor de 12 ani, din comuna Turburea. Minorul a fost mușcat de câine de membrul superior stâng și a fost transportat de familie la Centrul de Permanență din localitatea de domiciliu, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate”, arată IPJ Gorj.

"Băiatul a spus că acel câine ar fi vrut să-l muște de gât și el s-a apărat și l-a mușcat de mână", a aflat primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea de către proprietarul câinelui sau deținătorului temporar al acestuia a măsurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane și vătămare corporală din culpă.

 

Vizualizări: 1,365

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: