Social

Copil disputat de o mamă fără venituri și un tată ocupat

Un copil de nici patru ani este disputat în instanță de părinții care au trăit o vreme în concubinaj.

Mama, o femeie fără venituri, trăiește din ajutorul social de 225 de lei primit de părinții ei, bunicii celui mic. Tatăl a încercat să convingă instanța că micuțului i-ar fi mai bine la el, pentru că patru oameni nu pot trăi din 225 de lei. 

Judecătorii au decis însă, prin ordonanță președințială, ca băiatul să rămână la mamă până la judecarea pe fond, decizia Tribunalului Gorj de acum câteva zile fiind definitivă. Instanța a ținut cont de faptul că bărbatul muncește de dimineața până seara, timp în care copilul stă cu bunica paternă. 

Oricum tatăl este obligat să sprijine financiar copilul, se arată în decizia judecătorească. “Deși apelantul invocă aspectul material, consideră că acest aspect nu este definitoriu și precizează că într-adevăr este un aspect important în luarea unei decizii cu privire la stabilirea locuinței minorului, însă nu este unul definitoriu și nu este aspectul principal care contează cel mai mult în stabilirea locuinței minorului la unul dintre părinți. Celelalte condiții legate de stabilitatea afectivă, emoțională, sentimentală, educativă a minorului sunt condițiile esențiale care trebuie să conducă instanța de judecată spre luarea unei decizii în ceea ce privește stabilirea locuinței minorului chiar și în mod provizoriu, așa cum este în cazul de față în baza acestei ordonanțe președințiale”, a fost apărarea făcută de mama copilului.

În primii ani de viață, mama a fost cea care s-a ocupat mai mult de copil, tatăl fiind și câte șase luni plecat la muncă în străinătate, dar acum își găsise de lucru în România.

Femeia este din Olt, iar bărbatul de la Ploștina, din județul Gorj. Acesta reușise să ia copilul din locuința femeii. “Din probele administrate rezultă că în noaptea de 27/28 septembrie 2020, minorul a fost luat din locuința reclamantei, fără acordul acesteia. Potrivit fișei de intervenție întocmite de echipajul de poliție care s-a deplasat la locuința reclamantei, reclamanta a apelat 112 la data de 28.09.2020, ora 04:01, reclamând împrejurarea că pârâtul a luat minorul din locuință”.

Procesul dintre cei doi continuă pe fond.

Vizualizări: 1,466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: