Actualitate

Construiește parcuri energetice solare, la Telești 

Un investitor privat din județul Dolj a inițiat demersurile în vederea realizării unor parcuri energetice solare în comuna gorjeană Telești. Centralele fotovoltaice vor fi realizate pe două terenuri care în prezent nu sunt utilizate. 

Vor fi înființate două centrale electrice fotovoltaice, de 4.8 MWp. Construcțiile au fost proiectate pentru o perioadă totală de 25 de ani. Fiecare investiție se ridică la 50 mii lei, urmând să fie implementate în decurs de un an. 

Unul dintre parcurile fotovoltaice va fi amenajat pe un teren în suprafață de peste 63.000 mp, situat intravilan, aflat în proprietatea investitorului, cu acces din drumul județean DJ672. Vor fi montate 12.414 panouri. 

Cel de-al doilea parc fotovoltaic va fi construit pe un teren de circa 22.700 mp, care de asemenea are acces din drumul județean, care va avea 6786 de panouri. 

Investitorul, societatea Stagesan Group SRL a solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Gorj emiterea acordului de mediu pentru cele două proiecte. Prin realizarea acestor investiții se vor crea și noi locuri de muncă în zonă, susține investitorul. Parcurile fotovoltaice vor fi racordate la sistemul energetic național. 

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: