Social

Consiliul Județean așteaptă propuneri pentru ”Gorjeanul Anului”

Consiliul Județean Gorj primește, până în data de 15 iulie, propunerile de nominalizare pentru acordarea titlului de ”Gorjeanul Anului 2021” sau a distincției ”Diplomă de excelență”.

Conform regulamentului, titlul “Gorjeanul Anului” şi distincţia “Diploma de excelenţă” se acordă la propunerea preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, vicepreşedinţilor, consilierilor judeţeni, persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul sau domeniile în care s-a afirmat cel propus, oricărei persoane fizice sau juridice. 

Acordarea celor două titluri nu este condiţionată de cetăţenie, naţionalitate, domiciliu, sex, religie, apartenenţă politică. Acestea sunt acordate în timpul vieții persoanei în cauză sau post mortem. Persoanele fizice propuse trebuie să îndeplinească, cumulativ, două condiţii. Mai exact, trebuie să fie născute şi/sau domiciliate în judeţul Gorj și să nu aibă antecedente penale.

Titlul „Gorjeanul Anului” va fi conferit, spre exemplu, personalităţilor cu recunoaştere naţională sau internaţională care şi-au pus amprenta asupra dezvoltării judeţului Gorj şi a imaginii acestuia sau personalităţilor care, prin realizările lor deosebite, au contribuit la prestigiul judeţului Gorj, în ţară şi în străinătate.  Poate fi conferit și persoanelor care, prin acţiunile lor, au preîntâmpinat producerea de evenimente deosebit de grave sau prin sacrificiul lor au salvat vieţi omeneşti. 

Propunerile care vor fi înaintate, însoțite de nota de prezentare, vor fi făcute publice de Consiliul Județean Gorj până în data de 25 iulie.

 

Vizualizări: 865

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: