Social

Trotinetele Bolt, aruncate pe te miri unde

Serviciul de închiriere a trotinetelor electrice pare să aibă succes în Târgu Jiu, primii clienți fiind adolescenții, pe care îi tot vedem circulând prin oraș.

Din păcate, mulți utilizatori le folosesc doar pentru distracție și le lasă apoi aruncate pe te miri unde, fie într-un gard viu, ca în fotografie, fie în mijlocul drumului, să dea șoferii cu mașina peste ele.

Regulile celor de la Bolt, care nu prea sunt luate în seamă de utilizatori, sunt: să conducă și să parcheze trotinetele numai în locurile permise; să conducă în linie dreaptă, evitând virajele strânse, pe drumurile publice și pe pistele de biciclete (în lipsa pistelor de biciclete, circulația este permisă numai pe sectoarele de drum cu viteză maximă de 50 km/h); să aibă asupra lor un act de identitate atunci când folosesc trotinetele. Legislația din România prevede că o trotinetă electrică poate să fie condusă de orice persoană care a împlinit vârsta de 14 ani. 

Utilizatorii nu pot folosi trotinetele electrice pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste pentru biciclete.

Prevederile legislative încadreaza trotineta electrică în categoria mopedelor și este definită ca fiind un vehicul destinat pentru transportul unei singure persoane, cu două sau trei roți, a cărui viteza maximă prin construcție nu poate sa depășească 25 km/h și care este echipat cu un motor electric. 

Vizualizări: 4,880

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: