Actualitate

Consiliul Concurenţei, decizie pentru CE Oltenia

Consiliul Concurenţei a autorizat operațiunea prin care Complexul Energetic Oltenia  și Tinmar Energy creează împreună o companie pentru a realiza o centrală electrică cu ciclu combinat. 

„În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, arată un comunicat de presă.

La finalul lunii noiembrie, CE Oltenia a reluat negocierile cu Tinmar Energy, pentru înființarea a patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de aproximativ 280 MW și a unui grup pe gaze naturale de 475 MW la Turceni.

“Acest lucru este posibil după ce acționarii CE Oltenia au respins atât anularea procedurii de selecție pentru proiectele la care a fost desemnat Tinmar Energy SA “ofertant selectat”, cât și reluarea procedurii de selecție într-un mod accelerat pentru selectarea de investitori în vederea constituirii de societăți mixte pe acțiuni pentru implementarea proiectelor. Pe 12 octombrie 2022, acționarii CE Oltenia au adoptat o hotărâre prin care au respins documentele tranzacției negociate cu Tinmar Energy, în urma avizului negativ dat de Consiliul de Supraveghere al CEO”, a anunțat compania.

Vizualizări: 3,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: