Social

Consilier local, despre codul roșu: Nu e cazul să ne panicăm

Consilierul local din Târgu Jiu, Claudiu Fiu, cunoscut pescar, crede că nu este cazul să ne panicăm după alerta cod roșu de inundații și de precipitații.

“Legat de debitele râului Jiu, în data de 12 iunie 2023 avem un debit în și chiar sub media multianuală pe segmentul Valea Jiului -Târgu Jiu. Precipitațiile din zona de acumulare pluvială Valea Jiului nu au fost abundente. Este însă ușoară creștere aval de Bumbești, probabil afluenților din Gorj. S-a instituit cod rosu de inundații și în zona Gorj. Deocamdată acumulările Vădeni-Târgu Jiu pot prelua o eventuală viitură, dar eu nu cred că este cazul să ne panicăm”, a transmis Claudiu Fiu.

Acesta crede că pot apărea probleme în aval de Târgu Jiu. “În schimb, în aval de Târgu Jiu pot să apară probleme datorită cantităților mari de precipitații care cad și vor cădea în zona Gorjului”, a mai scris acesta.

Autoritățile județene sunt în alertă. Potrivit președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, angajații celor trei firme care se ocupă de întreținerea drumurilor județene sunt pregătiți să intervină cu utilaje, în cazul în care vor apărea probleme.

Gorjul intră, la ora 20:00, sub cod roșu de ploi torențiale, valabil până mâine dimineață, la ora 08:00. Meteorologii au anunțat că vor fi averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp, sau prin acumulare 70-80 l/mp.

 

Vizualizări: 1,069

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: