Actualitate

Conducerea Obștii Peștișani a rămas în aer

Mai multe procese au fost deschise la Judecătoria Târgu Jiu, după alegerile de la Obștea Peștișani, despre care Sorin Tivig spune că le-a câștigat, iar președintele în funcție la acea dată, Ion Poenaru, spune că au fost suspendate.

Cert este că Sorin Tivig nu a reușit până acum să se înregistreze ca președinte al obștii, cererea în acest sens fiind respinsă pe 12 ianuarie de Judecătoria Târgu Jiu, decizia nefiind definitivă.

Tivig ceruse în instanță modificarea actului constitutiv, dar avocatul lui Poenaru a reușit să blocheze acțiunea. Sorin Tivig a arătat că la alegerile din decembrie 2022 a obținut mai multe voturi decât Poenaru, deci el este noul președinte.

Avocatul taberei Poenaru a arătat că Tivig a fost ales în cadrul unei adunări generale care a fost ţinută nestatutar şi fără a fi în conformitate cu Registrul special ţinut de Judecătoria Târgu Jiu, prin urmare nu are calitatea de semneze împuterniciri, să reprezinte obştea în faţa instanţei de judecată. A mai arătat că alegerile au fost ținute în raport de prevederile unui statut din anul 2000 care nu mai este de actualitate, în prezent fiind în vigoare statutul din anul 2006, dar și că a fost exercitat un vot multiplu.

Instanța a respins pentru moment înregistrarea noii conduceri a obștii. “Pe fondul cauzei, instanța reține că, potrivit dispozițiilor art .33 din OG 26/2000  (1) Modificarea statutului asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie îşi are sediul asociaţia, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor art. 8-12.   (2) Cererea de înscriere a modificării va fi însoţită de hotărârea adunării generale, iar în cazul modificării sediului, de hotărârea consiliului director. Hotărârile se depun în copie certificată pentru conformitate cu originalul de persoana sau persoanele împuternicite prin hotărârea adunării generale sau, după caz, a consiliului director să desfăşoare procedura de înregistrare a modificării. Instanța observă că prin procesul verbal din data de 18.12.2022 nu s-au adus modificări statutului, arătându-se în cuprinsul acestuia că Adunarea Generală se suspendă și că, potrivit art. 17 din Statut, Consiliul Director preia activitatea Adunării Generale. Aceste aspecte nu se înscriu în categoria celor de care instanța trebuie să ia act, neexistând în concret o modificare a statutului, nefiind aplicabile dispozițiile art. 33 din OG 26/2000, motiv pentru care instanța va respinge cererea”, se arată în hotărârea judecătorească.

Obștea Peștișani deține 12.000 de hectare de fond forestier și pășune alpină, pe raza județelor Gorj și Hunedoara.

 

Vizualizări: 1,112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: