Actualitate

Conducerea CEO prezintă planul de restructurare

Consiliul Județean Gorj anunță că a convocat pentru data de 27 aprilie Comisia de Dialog Social, unde a fost invitată conducerea Complexului Energetic Oltenia, pentru a prezenta planul de restructurare ținut la secret de mai bine de un an.

Plan care nu înseamnă doar reduceri de capacități, pentru că la acest capitol s-a mai aflat câte ceva. Închiderea mineritului ar trebui însă să însemne și reconstrucția ecologică a zonelor afectate în ultimele decenii, pentru care nu există nicio sursă de finanțare. Iar costurile sunt enorme.

Cu privire la închiderea de capacități, știm că la jumătatea acestui an vor fi închise grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni, iar la finalul anului perimetrele miniere Peșteana, Husnicioara și Lupoaia.

În 2024 nu vor mai fi închideri, că e an electoral, dar în 2025 vor fi închise grupurile 6 Rovinari, 4 Turceni și 7 Ișalnița, dar și perimetrele miniere Jilț Sud, Jilț Nord și Tismana. La finalul anului 2025, compania va mai avea 5.100 de salariați, față de 11.300 în prezent.

Din 2026, compania va mai avea, pe cărbune, grupurile 4 și 5 Rovinari și 5 Turceni. Iar cărbune va mai fi extras de la carierele Roșia, Roșiuța ș Pinoasa.

Pe partea de închidere a început să ne fie clar cum stau lucrurile, dar conducerea companiei ar trebui să explice cât de întârziate sunt proiectele privind construirea celor două grupuri pe gaze și opt parcuri fotovoltaice, gândite ca alternativă la capacitățile închise.

 

Vizualizări: 4,371

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: