Social

Condica și munca au speriat salariații primăriei. Primele demisii!

Primăria Bolboși din județul Gorj a reușit să devină cunoscută în toată țara prin faptul că funcționarii au început să se pensioneze sau să se transfere la alte insituții, decât să vină la program.

Primarul Viorel Rotaru, aflat la primul mandat, a fost surprins să afle că doar 3-4 salariați veneau zi de zi la muncă, din cei 16. A cerut respectarea programului și a introdus condica de prezență, dar s-a trezit că unii angajați au preferat să plece.

Dumitru Trașcă a fost timp de 30 de ani agent agricol. A ales să se pensioneze anticipat, decât să accepte noile condiții. Secretarul primăriei și-a cerut transferul la altă instituție. “Doamna secretară, condiționată de programul care este și totodată să facem și activitate, și-a ales transferul la altă primărie”, a spus primarul la un post de televiziune.

O altă salariată este de trei ani mai mult în concediu medical sau de odihnă, decât la serviciu.

Și cu asistații social au fost probleme. Douăzeci au renunțat la bani, decât să fie trimiși la tăiat de mărăcini sau la adunat de gunoaie. „Le-am explicat că nu este o ruşine să strângă hârtii şi alte deşeuri. Le-am spus că stabilim o zi şi o să merg şi eu, alături de viceprimar, împreună cu ei să strângem gunoaiele, să vedem cine râde de mine. Nu cred că este o ruşine să tăiem vegetaţia, mărăcinii sau să facem curăţenie. Am văzut că sunt tot mai puţine persoane la ajutorul social”, a spus primarul, precizând că au mai rămas 60 din cei 80 de asistați.

Vizualizări: 2,369

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: