Social

Câte localități din Gorj au Poliție Locală

Doar 29 din cele 70 de localități din județul Gorj au polițiști locali. În ultimul an, aceștia au fost folosiți mai mult pentru a merge la persoanele carantinate sau, mai nou, pentru a păzi centrele de vaccinare.

Comuna Bengești Ciocadia are trei posturi de polițist local în organigramă, dar ocupate sunt doar două. “Sunt utili și nu prea. Ar trebui să aibă și ei niște cursuri de specialitate, o uniformă care să impună respect, un statut mai special, nu să se tragă toți din comună cu ei de șireturi”, a comentat primarul localității, Victor Geogia.

La Bălești sunt șapte polițiști locali, comuna având aproximativ 7500 de locuitori. Acum acum păzesc Centrul de Vaccinare și Primăria, dar la vară rolul lor este să prevină furtul din recoltele oamenilor. 

La Bumbești Pițic, cei trei polițiști locali lucrează mai mult seara și la final de săptămână. În localitățile care au obiective turistice, cum ar fi Baia de Fier sau Peștișani, aceștia asigură ordinea publică în zonă și informații pentru turiști.

Cei mai mulți polițiști locali sunt la Târgu Jiu, în jur de o sută, iar la nivel de județ sunt 254.

Vizualizări: 1,437

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: