Eveniment

Condamnare pentru un șofer care a acroșat o femeie, după care și-a văzut de drum 

Un târgujian de 45 de ani a fost condamnat la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, după ce a acroșat o femeie cu o autoutilitară, după care a plecat de la locul accidentului. 

Evenimentul rutier a avut loc în 23 septembrie 2021, pe drumul european DE 79, în localitatea Iași din comuna Drăguțești. Acesta a livrat marfă la un magazin din localitate, iar la efectuarea manevrei de mers înapoi a acroșat-o pe femeie, care se afla în refugiul destinat transportului în comun. În urma acroşării, femeia a căzut, iar alimentele din sacoşă s-au împrăştiat.

Șoferul nu și-a dat seama că a accidentat o persoană, a realizat abia după ce un martor a strigat la el. Cu ocazia audierii, acesta le-a spus oamenilor legii că nu a intenționat să plece de la locul accidentului și că și-a continuat drumul pentru că mai avea de livrat marfă, dar și pentru că femeia i-a spus că nu vrea să meargă la spital. 

”Inculpatul a declarat că a mers, după impact, la persoana vătămată şi a purtat unele discuţii cu aceasta, fiind asigurat de persoana vătămată că nu doreşte să meargă la spital”, se arată în hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu. 

Pentru că nu se putea deplasa, femeia a fost transportată, în spate, de un martor, pe o distanță de câteva sute de metri, până la domiciliu acesteia. Ulterior a mers la spital. Pentru leziunile suferite a primit 40-45 zile îngrijiri medicale.

La pronunțarea pedepsei, instanța a ținut cont de faptul că șoferul nu are antecedente penale și a recunoscut și regretat săvârșirea faptei. Astfel, magistrații au dispus suspendarea executării pedepsei cu închisoarea și au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul acestui termen, șoferul neatent va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunității, preț de 60 de zile, la un liceu din Târgu Jiu. 

Hotărârea Judecătoriei Târgu Jiu din data de 24 noiembrie nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: