Social

Concesionează o fostă școală pentru 49 de ani 

Reducerea numărului de elevi în mediul rural a determinat închiderea multor unități de învățământ. Este și cazul Școlii Primare nr. 2 din satul Slăvuța, comuna gorjeană Crușeț, imobil pe care administrația locală vrea să îl concesioneze pentru desfășurarea de activități de servicii sociale. 

Consiliul Local Crușeț a aprobat luna trecută o hotărâre prin care imobilul proprietate publică a comunei va fi concesionat pentru o perioadă de 49 de ani. 

Fostul spațiu de învățământ, construit din cărămidă și acoperit cu țiglă, a fost ridicat în anul 1970 și are o suprafață de 305 mp. Dispune și de un teren, situat intravilan, de circa 2200 mp. 

”În urma analizei sociale realizată la nivelul comunei Crușeț în vederea identificării problematicii sociale, estimarea tipurilor de situații de dificultate, vulnerabilitate, dependență sau risc social și numărul potențialilor beneficiari, Asociația Servicii Sociale Gorj a identificat o oportunitate prin oferirea de sprijin persoanelor în vârstă, singure, abandonate, și a solicitat Primăriei Crușeț identificarea unei proprietăți care să îndeplinească aceste cerințe”, se arată în studiul de oportunitate. 

Pentru înființarea centrului de îngrijire a persoanelor vârstnice, vor trebui făcute învestiții în ceea ce privește refacerea acoperișului, a finisajelor și a instalațiilor. 

Sumele încasate din concesionarea acestui imobil vor constitui venituri la bugetul local al comunei. Mai mult, se vor crea și noi locuri de muncă în cadrul comunității locale. 

Vizualizări: 1,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: