Actualitate

Concediile medicale, plătite cu întârziere firmelor din Gorj

Guvernul ne spune că economia duduie și nu mai putem de bine, dar multe instituții publice sunt blocate din punct de vedere financiar și blochează la rândul lor mediul privat.

De exemplu, Casa Județeană a Asigurărilor de Sănătate nu mai poate deconta la timp concediile medicale ale gorjenilor, pentru că nu are buget. Restanțele acumulate către firmele care au avut salariați în concediu medical au ajuns la 18,5 milioane de lei. Pentru comparație vă spunem că anul trecut, pe vremea asta, restanțele erau de 7 milioane de lei.

Legea impune caselor de asigurări să deconteze concediile medicale în 60 de zile, ceea ce nu se întâmplă. Acum, la jumătatea lui august, începe decontarea cererilor depuse în luna mai.

Drept este că a și crescut numărul de concedii medicale. CJAS Gorj a avut alocat pentru tot anul un buget de 33 de milioane de lei, mai mare decât anul trecut, iar până la 31 iulie a consumat 28,5 milioane de lei. Salariații CE Oltenia sunt pe primul loc la concedii medicale. Pe de altă parte, au mai fost și oamenii nevoiți să stea în izolare din cauza pandemiei, care au beneficiat de asemenea de concediu medical.

Casa de Asigurări de Sănătate Gorj așteaptă acum o rectificare de buget pentru a le da firmelor sumele necesare plății concediilor medicale.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: