Actualitate

Complexul Energetic Oltenia, bombardat cu amenzi

Garda de Mediu a sufocat cu amenzi Complexul Energetic Oltenia. Un control efectuat de comisarii Gărzii de Mediu Gorj în bazinul minier Rovinari a scos în evidență faptul că, prin lucrările miniere executate, s-au afectat și terenurile din afara perimetrului minier aprobat. 

“Pentru aceste fapte a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 60.000 lei, fiind stabilit în sarcina operatorului economic și un program de măsuri specific remedierii deficiențelor constatate”, a transmis Garda de Mediu Gorj.

Nu a fost singura amendă dată în februarie. Garda de Mediu Gorj a mai aplicat o amendă din cauza poluării produse prin autoaprinderea cărbunelui la cariera Rovinari - Gârla. Amenda a fost de 15.000 de lei.

O altă amendă a fost dată la Mătăsari. “În urma apariției în presa locală a unor informații cu privire la disconfortul produs de activitățile miniere din zona Mătăsari, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au finalizat un control la exploatările miniere din zonă, în urma căruia au fost stabilite măsuri imediate de combatere a acestor episoade de poluare atmosferică cu praf de cărbune. A fost aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei”, a comunicat Garda de Mediu Gorj săptămâna trecută.

Și Garda de Mediu Dolj a aplicat o amendă la începutul acestei luni. Amenda de 100.000 de lei a fost dată termocentralei Craiova II, din cauza poluării cu praf de cărbune care a afectat mai multe zone ale orașului.

Vizualizări: 4,003

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: