antiVirale

Colinde la muzeu

Muzeul Național „Constantin Brâncuși” găzduiește pe 15 decembrie, de la ora 18.00, evenimentul „Adă, Doamne, gândul bun!” – povestea unui colind care căuta Crăciunul!

„Suntem pregătiți să vă așteptăm cu un recital de colinde și muzică folk susținut de îndrăgitul artist Adrian Bezna! De asemenea, vernisăm o expoziție de grafică și pictură cu lucrări de excepție semnate de artiștii vizuali: Ina Gheorghiu, Ana-Daria Ionescu Haidau, Daciana Ungureanu, Florin Preda-Dochinoiu, Florin Gheorghiu”, a anunțat conducerea Muzeului Naţional „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu. Intrarea la acest eveniment este liberă în limita locurilor disponibile.

Un eveniment frumos este și la Biblioteca Judeteață din Târgu Jiu. ”Pledoarie pentru carte și lectură”, proiect realizat de bibliotecarele Anca Ștefan și Roxana Ungureanu, a continuat și săptămâna aceasta la MansArta Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj cu tinerii de la Liceul Tehnologic Roșia Jiu și Liceul Energetic Târgu Jiu alături de profesoarele Drăgănescu Crina, Țipluică Evelina, Clipicioiu Georgeta, Ocolișanu Liliana, Trocan Anca și alături de Alina Firan, coordonator de bibliotecari școlari din cadrul Casei Corpului Didactic Gorj.

Tinerii au fost îndrumați să privească lectura ca un exercițiu al cunoașterii, un exercițiu al înțelegerii profunde a textelor citite prin descifrarea sensurilor și semnificațiilor cuvintelor, dezvoltându-și astfel, o gândire critică ce îi va proteja pe viitor de capcanele vieții. Prezentarea s-a încheiat cu o provocare pentru elevi: aceea de a veni la bibliotecă pentru a-și identifica genul de cărți preferate, apoi valorizarea cunoștințelor acumulate din acestea în societatea în care trăiesc.

 

Vizualizări: 297

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: