Ultima oră

Cod ROȘU de ploi abundente pentru Gorj

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Roșu de vreme severă pentru județul Gorj.

În județele Mehedinți și Gorj și în zona de munte a județelor Caraș–Severin, Vâlcea și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. Cantitățile de apă vor depăși în intervale scurte de timp sau prin acumulare 70...80 l/mp.

Interval de valabilitate: 12 iunie, ora 20.00 – 13 iunie, ora 08.00.

Recomandările ISU Gorj

Conform informării transmise de către Administrația Națională de Meteorologie, astăzi, 12 iunie 2023, începând cu ora 10:00, județul Gorj se află sub avertizare meteorologică COD PORTOCALIU de averse torențiale, iar începând cu ora 20:00 până mâine ora 8:00, județul Gorj va fi pe COD ROȘU de averse torențiale și abundente. 

„Reamintim cetățenilor câteva recomandări în cazul fenomenelor meteo periculoase:

Luați măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale. 

În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați traversarea râurilor prin apă și nu vă apropiați de malurile acestora.

Închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

Sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

În situația în care sunteți surprinși în zone deschise, trebuie să vă îndepărtați rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate și să identificați un spațiu care garantează protecția.

Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanță sigură față de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.

Informații detaliate despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase, le puteți afla accesând platforma națională”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

Vizualizări: 782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: