Social

CNCAV neagă legătura dintre vaccin și moartea gorjeanului de 47 de ani

Gorjeanul de 47 de ani, subinginer la Apele Române, care a murit pe 1 martie, a doua zi după vaccin, a suferit un infarct. Deși a fost vaccinat cu Astra Zeneca, din lotul interzis în mai multe țări din cauza unor reacții adverse, autoritățile române refuză să facă orice legătură cu vaccinul.

Coordonatorul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiță, a declarat, la Aleph News, că bărbatul decedat în Gorj, după ce a primit ser din lotul ABV 2865, suspendat după ce în Italia s-au raportat reacții adverse de natură trombotică, a suferit un infarct miocardic și nu există legătură între vaccinare și deces.

„Era vorba despre o persoană care, deși nu era în evidență cu boli cronice, în urma necropsiei a reieșit că avea, de fapt, antecedente de infarct miocardic, de fapt sechele. Vreau să aduc aminte că mortalitatea este pe primul loc (pentru infarct – n.r.). În acest moment nu există o informație care să ateste legătura dintre vaccinare și apariția acestor evenimente”, a spus Gheorghiță.

Coordonatorul CNCAV precizează că s-a făcut o analiză în cazul a peste 10 milioane de persoane vaccinate și s-a constatat că numărul acestor evenimente trombotice sunt fără nicio legătura cu vaccinarea.
Județul Gorj a primit 1.500 de doze din acest lot de la AstraZeneca și s-au folosit 1.083 de doze, restul fiind puse sub carantină, conform instrucțiunilor. 

Vizualizări: 2,194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: