Social

Mii de motreni riscă să rămână fără căldură 

Locuitorii municipiului Motru riscă să rămână fără căldură şi apă caldă din cauza problemelor Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA). Societatea care asigură agentul termic este de ani buni în insolvenţă, dar autorităţile au reuşit mereu să demareze procedurile pentru ca uzina să benefieze de finanţare de la guvern. 

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, spune că anul acesta uzina beneficiază doar de cinci milioane, deși are nevoie de 9,8 milioane, fiind într-o imposibilate de funcţionare în perioada următoare, neavând bani pentru achiziționarea certificatelor CO2.

"La ora actuală, această societate are nevoie de 50.000 de certificate CO2, valoarea acestora fiind foarte mare, noi neputând să o asigurăm. Sunt peste 15.000 de oameni care beneficiază de agentul termic distribuit de UATAA. În luna decembrie, în ultima şedinţă de guvern, s-au alocat doar 50 de miliarde de lei (n.r. - vechi) pentru UATAA, cu 48 de miliarde mai puţin. Lucru ce nu s-a întâmplat în ultimii ani. Diferenţa de 48 de miliarde ar fi însemnat un ajutor pentru noi, putând să achiziţionăm certificatele la un preţ mult mai mic faţă de cel actual. Până la sfârşitul lunii aprilie, certificatele de CO2 trebuie plătite, dacă nu achităm aceste certificate ştim cu toţii că există acea amendă, taxă de 100 de euro pe certificat, lucru ce ar îngreuna si mai mult situaţia, practic vom intra în faliment", a declarat Cosmin Morega.

 

UATAA Motru are de recuperat o sumă destul de mare de la asociaţiile de proprietari. Municipiul Motru este singura localitate din Gorj care beneficiază de un sistem de termoficare.

Vizualizări: 3,131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: