Social

Clădire abandonată din Cariera Bustuchin, transformată în cămin de bătrâni

Proiect inedit în comuna Bustuchin din județul Gorj. O clădire dezafectată, folosită în trecut de cei care lucrau la Exploatarea Minieră Seciuri, cariera Bustuchin, va fi transformată într-un cămin destinat persoanelor vârstnice. Pentru realizarea proiectului administrația locală a accesat fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

 

 

Proiectul este unul îndrăzneț care presupune o serie de investiții menite chiar să creeze locuri de muncă în comuna Bustuchin. În viitoarea locație, bătrânii vor putea să stea atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte.

„În cursul săptămânii viitoare vom scoate la licitație deschisă proiectul Reabilitare Moderată a clădirilor publice pentru îmbunătățirea serviciilor sociale prestate la nivelul comunei Bustuchin, cu finanțare prin PNRR și cofinanțare din împrumut. Este vizată fosta clădire a EM Seciuri, cariera Bustuchin. Acolo o să realizăm un cămin de zi și de noapte pentru bătrâni. Prin realizarea acestui edificiu vom rezolva problema persoanelor vârstnice, singure și neajutorate. O să se creeze și aproximativ 20 de locuri de muncă. Ne gândim să schimbăm și aspectul zonei respective prin achiziționarea de teren, în zonă, pe care să amenajăm un parc și solarii în care bătrânii să își poată găsi ocupație. Produsele obținute din munca lor vor putea fi folosite în bucătăria căminului. Este un proiect îndrăzneț pe care abia așteptăm să îl ducem la bun sfârșit”, a declarat Ion Ciocea, primarul comunei Bustuchin.

Vizualizări: 616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: