Actualitate

Ciucă vrea mai mult cărbune. Când va fi judecat cazul Carierei Roșia

Curtea de Apel București a dat termen în dosarul în care Complexul Energetic Oltenia a contestat închiderea Carierei Roșia. O carieră de lignit vitală pentru siguranța energetică a țării, dar și pentru CE Oltenia, care are contracte de furnizare a energiei pe care trebuie să le onoreze.

2 august este termenul de judecată. Reaminim că Tribunalul București a decis pe 17 iunie să suspende acordul de mediu al Carierei Roșia, până la judecarea pe fond a cererii așa-zișilor ecologiști de la Bankwatch România, care solicită chiar anularea acestui acord de mediu. Cum în doi ani nu au fost în stare să demonstreze că acordul de mediu nu a fost obținut legal, au cerut suspendarea acestuia până la finalizarea judecății pe fond și, culmea, în plină criză energetică, judecătorul a fost de acord.

Pe 1 iulie, doi lideri ai USR, printre care și fostul șef al Gărzii de Mediu - Octavian Berceanu, au mers la Cariera Roșia, au sunat la 112 și au chemat poliția, pentru a opri excavatoarele.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă cere Complexului Energetic Oltenia mai mult cărbune. "Pe moment, preocuparea noastră este să facem în aşa fel încât să ne asigurăm resursele necesare şi de gaz şi de cărbune pentru a putea să avem energie la iarnă. Nu este deloc lipsit de relevanţă ca exploatările de lignit să poată să extragă şi să depoziteze cât mai mult, să nu ne mai întâlnim cu situaţia pe care am avut-o anul trecut, când în depozite aveam o cantitate care ne asigura funcţionarea centralelor pe cărbune de la Oltenia de la 3 la 5 zile maxim", a spus Ciucă.

Minerii fac eforturi pentru a asigura stocurile pentru iarnă, dar atunci când sunt sabotați din toate părțile, este aproape imposibil.

Vizualizări: 3,716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: