Politică

Cîțu: Eliminăm toate vocile care se opun vaccinării

România a raportat luni 237 de decese asociate Covid, un record negativ greu de explicat în contextul în care numărul de infectări este de trei ori mai mic decât acum câteva săptămâni.

În fapt, mulți români nu se mai duc la medic când au simptome și se tratează pe cont propriu, iar la spital ajung doar cazurile medii și grave.

Pe acest fond, premierul Florin Cîțu și-a propus, nici mai mult, nici mai puțin, decât să elimine vocile anti-vaccinare. ”Ceea ce facem noi acum este să eliminăm acele voci care mai există împotriva aceste campanii de vaccinare. Orice voce împotriva campaniei de vaccinare, de oriunde ar veni ea, subminează un efort al nostru, al tuturor, de a reveni la normalitate cât mai curând”, a declarat Florin Cîțu.

Afirmația vine în contextul în care Antena3 a a obținut raportul analizelor bărbatului de 47 de ani din Târgu-Jiu, mort la o zi după ce s-a vaccinat cu serul AstraZeneca. Documentul arată că bărbatul avea cheaguri de sânge la nivelul mai multor organe.

Astfel, potrivit documentului, a fost constatată prezența cheagurilor la nivelul plămânilor, creierului, rinichilor, inimii şi intestinelor. 

Plămânii au fost cei mai afectați. Specialiștii suspectează că bărbatul suferea de o pneumonie severă.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani, din Gorj, a murit în data de 28 februarie, la o zi după administrarea primei doze de vaccin AstraZeneca. El nu avea afecțiuni preexistente şi primise serul din lotul ABV 2856, oprit de la utilizare în Italia, apoi şi în România.

Vizualizări: 2,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: