Politică

Încă un ministru USR-PLUS pe făraș. Urmărea privatizarea Portului Constanța!

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, este acuzat că a schimbat ilegal administratorii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime. Fondul Proprietatea, în calitate de acționar minoritar, a votat cu o zi înainte de convocarea Adunării Generale a Acționarilor, dezvăluie Newsweek.ro România. Miza acestor demersuri pe repede înainte o reprezintă privatizarea Portului Constanța.

Drulă devine astfel al doilea ministru al USR-PLUS care ar putea pleca din guvern, după Vlad Voiculescu de la Sănătate. Președintele PNL, Ludovic Orban, i-a transmis deja lui Drulă să își caute loc de muncă, după ce l-a numit zombi politic pe premierul Cîțu.

Ministerul Transporturilor, sub semnătura ministrului Cătălin Drulă, a convocat ilegal Adunarea Generală a Acționarilor a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime pentru a-i revoca din funcție pe administratorii înainte de expirarea contractelor de mandat valabile până în aprilie 2022.

Pe 15 aprilie 2021, la ora 09.29, a fost trimis convocatorul de la ministrul Drulă, dar Fondul Proprietatea a votat prin corespondență pe 14 aprilie, la ora 15.56.

Fondul Proprietatea s-a abținut la primele cinci puncte din convocator. Adică s-a abținut de la revocarea administratorilor, la numirea unor noi membri provizorii în CA, stabilirea indemnizației fixe, aprobarea formei și conținutul contractului de mandat și la mandatarea reprezentanților acționarului majoritar să semneze contractul de mandat cu membrii provizorii.

În schimb, a votat „pentru” împuternicirea Directorului General să înregistreze hotărârea AGA.

În urmă deciziei ministrului Cătălin Drulă au fost schimbați administratorii Ghiorghe Bătrînca, Mircea Burlacu, Elena Petrașcu și Daniela Șerban.

„Invocarea neîndeplinirii indicatorilor de performanță nu poate fi aplicată doar împotriva unor membri ai CA, ea trebuia aplicată tuturor membrilor inclusiv reprezentantului Fondului Proprietatea. Cu toate acestea, au fost schimbați doar patru din cei șapte membri”, susțin sursele  Newsweek.ro România.

 

Vizualizări: 3,362

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: