Eveniment

Circula cu permis fals, cu serie de Gorj

Un bărbat din Brașov a fost condamnat la un an și două luni de închisoare cu suspendare, după ce a fost prins la volan având un permis auto falsificat, cu serie de Gorj. Permisul falsificat a fost anulat de instanță.

“În fapt, s-a reţinut că, la data de 18.08.2021, in jurul orei 23:10, lucrători de poliţie aflaţi în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DJ 132, pe raza localităţii Homorod, au oprit pentru control, autoturismul marca Volkswagen Passat, condus de o persoană de sex masculin, care iniţial nu a oprit la semnalele regulamentare de oprire efectuate de agenţii de poliţie cu autospeciala din dotare. (...) În urma controlului documentelor prevăzute de lege, inculpatul a prezentat permisul de conducere seria G00418960J, eliberat de către SRPCIV GORJ, la data de 27.12.2017. Din adresa nr. (...) s-a constatat că inculpatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Potrivit Raportului de constatare criminalistică a rezultat faptul că permisul de conducere prezentat de inculpat nu este autentic, fiind contrafăcut. În urma testării conducătotului auto cu aparatul Alcotest Drager, rezultatul a fost 0,39 ml/l alcool pur în aerul expirat”, se arată în documentul de la instanță.

Bărbatul a susținut că nu a văzut autospeciala de poliție, neavând intenția să fugă. Neavând alte fapte în cazier, a scăpat cu suspendare.

Vizualizări: 3,816

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: