Politică

Cine va fi următorul avocat al poporului?

Unul dintre obiectivele actualei coaliții de guvernare este acela de a numi un nou avocat al poporului. Funcția este deținută actualmente de către Renate Weber, aceasta nefiind agreată de către membrii coaliției.

În urma negocierilor între cele 3 partide aflate la guvernare, surse din interior spun că PNL-iștii vor fi cei care vor desemna următorul avocat al poporului.

Pe lista scurtă pentru această funcție s-ar afla Augustin Zegrean, fostul președinte al Curții Constituționale, cel care a mai fost susținut de PNL în trecut și pentru șefia Consiliului Legislativ, Daniel Fenechiu, vicepreședinte al Uniunii Naționale a Barourilor din România, jurista Iulia Scântei și, mai nou, fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu. 

Cristian Diaconescu a candidat pentru un post de senator pe listele PMP București, însă partidul nu a reușit sa atingă pragul de intrare în Parlament.

Florin Cîțu, prim-ministrul României, își dorește ca viitorul avocat al poporului să fie un om independent politic, dar și cu un trecut foarte consistent în materie de justiție.

Vizualizări: 1,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: