Actualitate

Cine sunt cei două mii de salariați care pleacă anul acesta de la CE Oltenia

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a confirmat faptul că anul acesta vor pleca din companie două mii din cei 11 mii de salariați.

Patru sute ar urma să plece prin externalizarea termocentralei Craiova II, iar restul prin pensionare. “La sfârșitul lui 2022, se va permite pensionarea celor încadrați în anumite categorii de muncă, fie că e grupa I sau a II-a, eu cred că li se vor recunoaște condițiile speciale și, prin externalizarea Craiovei II, unde sunt patru sute și ceva de salariați, plus circa 1.600 care îndeplinesc condițiile de pensionare până la sfârșitul anului, e numărul de personal care se reduce în acest an”, a spus Daniel Burlan.

În câțiva ani, numărul salariaților se va reduce la jumătate, a mai spus Burlan: “Din 11 mii de salariați pe care îi avem în activitate, la sfârșitul lui 2025 vor mai rămâne cam 6.100, cam o mie de salariați pe an vor pleca”.

Salariații din producție au o medie de vârstă de 50 de ani și speră să se aplice în sfârșit legea prin care să se pensioneze la 52 de ani.

Cam asta înseamnă planul de restructurare impus de Comisia Europeană, pierderea a mii de locuri de muncă. Din păcate, sindicatele luptă mai mult pentru a obține pensionarea unor salariați, dar nu și pentru a cere angajarea unor tineri pe posturile vacantate.

Vizualizări: 8,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: