Actualitate

Amendă uriașă pentru Complexul Energetic Oltenia

O sută de mii de lei este amenda dată de Garda de Mediu Dolj companiei energetice din Gorj, după ce praf de cărbune a acoperit mai multe străzi ale Craiovei. Comisarii de mediu au descoperit fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor al canalelor de gaze de ardere.

”Comisarii au amendat CET II cu 100.000 lei şi au notificat Agenţia de Protecţie a Mediului pentru praful de cărbune care a acoperit mai multe străzi ale Municipiului Craiova. Ca urmare a prezenţei rafalelor de vânt, au avut loc în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022, spulberări de pe cazanele 1 şi 2, spulberări ce au generat depuneri de pulberi sedimentabile în zona apropiată Complexului Energetic – SE Craiova II”, a transmis, miercuri, Garda de Mediul Dolj.  

Instituţia a precizat că acţiunea de inspecţie şi controlul s-au efectuat în dată de 17.01.2021, respectiv în perioada 31.01.01.2022-01.02.2022, în urma sesizărilor privind calitatea aerului în zona străzilor Aleea 2 Drumul Cornesului, Malinului, Parângului, Coacăzului, din cartierul Bariera Vâlcii. 

”La finalizarea verificărilor făcute în teren, atât la punctul de lucru al SE CRAIOVA II, cât şi la adresele petenţilor, s-a constatat că blocurile energetice nr.1 şi 2, construcţii tip deschis, prezintă pori/fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor şi al canalelor de gaze de ardere, existând depuneri de pulberi pe maşini, alei şi curţi. S-a consemnat faptul că cele sesizate de cetăţeni se adeveresc”, a mai transmis instituţia.  

Societatea are obligaţia şi de a executa lucrări de reparaţii la sistemul de etanşare al cazanelor şi la canalele de gaze arse. Termocentrala Craiova II urmează să fie externalizată anul viitor, iar grupurile pe cărbune vor fi transformate în grupuri pe gaze.

Pe final, îmi rezerv și eu dreptul de a-mi expune suspiciunile. Toate aceste evenimente venite în cascadă asupra Complexului Energetic Oltenia par orchestrate strict în vederea subminării acestuia. Pornind de la Minister în jos, toți au ca obiectiv, strivirea CEO! 

Vizualizări: 3,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: