Eveniment

Cine este tânăra din Gorj dată în urmărire de poliție

O tânără de 31 de ani din Gorj a fost dată în urmărire de poliție, după ce a fost condamnată într-un dosar penal pentru fraudarea fondurilor europene. Este vorba de fiica primarului din Bumbești Pițic, Michy Nioață, condamnat și el în același dosar.

Primarul s-a predat și a ajuns de câteva zile în închisoare, dar fiica acestuia se pare că nu este în țară. Inițial, Curtea de Apel Craiova a comunicat pe portalul instanțelor de judecată că tânăra a fost condamnată cu suspendare. Ulterior a revenit cu o precizare, potrivit căreia Alina Adnana Mariana Doboș, fostă Nioață, are de executat doi ani de detenție.

Condamnarea a fost dată pentru “folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, în formă continuată”.

Un denunț a stat la baza acestui dosar, Nioață fiind acuzat că, înainte de a fi primar, mai precis în 2011, a primit subvenții pentru o fermă, deși animalele le avea doar pe hârtie. Fiica primarului era studentă și pe numele ei s-a făcut proiectul.

Vizualizări: 2,378

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: