Actualitate

Cheamă minerii la protest

Minerii și energeticienii din Gorj sunt chemați la protest, pe 15 februarie. Își vor arăta nemulțumirea în fața Complexului Oltenia și a Casei de Pensii Gorj. Mulți dintre actualii și foștii salariați ai companiei nu reușesc să obțină adeverințele de care au nevoie să-și depună dosarul de pensionare. 

Sindicalistul Nicu Bunoaica a acuzat la Radio Infinit că nu există o arhivă bine pusă la punct, oamenii nu primesc documentele de care au nevoie și pensionarea lor e amânată de birocrație. 

"E nevoie de acele adeverințe. CEO joacă baba oarba cu minerii și nu eliberează adeverințele, care sunt legale. Cer un drept și trebuie eliberate documentele. Exista o înțelegere între politic, Casa de Pensii și CEO pentru a împiedica punerea în aplicare a Legii 197 spunând că nu mai există documentații. Ei au arhiva și toată responsabilitatea. Trebuie trași la răspundere. Ce au făcut? Au mâncat semințe până acum? De ce nu au baza de date? Legea trebuie pusa în aplicare. Nu e nimeni mai presus de lege", a declarat Nicu Bunoaica, la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,689

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: