Eveniment

Cetățean străin, reținut la Târgu Jiu

Un bărbat din Portugalia, în vârstă de 55 de ani, urmărit internaţional de autorităţile judiciare din ţara sa pentru înşelăciune şi falsificare de acte oficiale şi uz de acte oficiale falsificate, a fost depistat în municipiului Târgu Jiu.

Portughezul a fost reţinut pentru 24 de ore, a anunţat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Conform sursei citate, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Gorj l-au depistat, joi, pe bărbat în urma schimbului de informaţii dintre Biroul Sirene Portugalia şi Biroul Sirene România.

„La data de 12 ianuarie, autorităţile judiciare din Portugalia au emis un mandat european de arestare pe numele bărbatului de 55 de ani. În urma schimbului de informaţii dintre Biroul Sirene Portugalia şi Biroul Sirene România, poliţiştii l-au identificat pe bărbat în municipiul Târgu Jiu. Ulterior, persoana în cauză a fost prezentată unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus măsura preventivă a reţinerii pentru 24 de ore şi introducerea acestuia în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Gorj”, a transmis reprezentantul IPJ Gorj.

În caz, procedura de executare a mandatului european de arestare este în curs de desfăşurare.

 
 

Vizualizări: 642

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: