Eveniment

Cerere de revizuire respinsă pentru gorjeanul din dosarul “Elodia 2”

Tribunalul Gorj a respins marți, 15 iunie, cererea de revizuire a pedepsei depusă de Felix Dianu într-un dosar de omor. Bărbatul din Târgu-Cărbuneşti, acuzat că în urmă cu zece ani şi-a ucis cel mai bun prieten, al cărui cadavru nu a fost găsit nici până acum, a fost condamnat la 19 ani și șase luni de închisoare.

Instanţa l-a obligat să suporte și despăgubiri morale faţă de familia victimei, în cuantum de 400.000 de lei.

Condamnarea a rămas definitivă pe 25 septembrie, anul trecut. 

Cazul este cunoscut ca „Elodia 2”, deoarece cadavrul victimei nu a fost găsit niciodată, la fel ca în cazul avocatei Elodia Ghinescu.

Pe 15 februarie 2010, Daniel Nistor a plecat împreună cu Felix spre o direcţie necunoscută, inculpatul fiind la volanul maşinii sale.

La trei zile de la dispariţia lui Nistor, de pe numărul de telefon al acestuia au fost trimise trei SMS-uri către fratele său şi doi prieteni, cu textul „Sunt plecat ân Bulgaria...“.

Anchetatorii au stabilit că mesajele ar fi fost trimise chiar de criminal. Anchetatorii l-au pus pe Felix Dianu să scrie după dictare textul „Sunt plecat în Bulgaria”, iar bărbatul a făcut aceeași greșeală de ortografie, scriind „ân” în loc de „în”.

Dispariţia victimei s-a produs în condiţiile în care Dianu Felix avea o relaţie amoroasă cu fosta soţie a lui Nistor.

Bărbatul dispărut a fost căutat vreme de 7 ani, în toată lumea, prin Interpol.

Vizualizări: 1,534

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: