Eveniment

Gorj: O mie de amenzi date într-o săptămână

Peste o mie de amenzi au dat polițiștii de la Rutieră șoferilor care au încălcat regulile pe drumurile din Gorj, în perioada 7-13 iunie.

Polițiștii au utilizat autospeciale radar și aparate etilotest și drugtest pentru înregistrarea vitezei, respectiv depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

“În cadrul acțiunilor au fost aplicate 1.029 de sancțiuni contravenționale, din care 994 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Au fost aplicate 305 amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 13 pentru conducere sub influența alcoolului și 24 pentru depășire interzisă”, a transmis IPJ Gorj.

Totodată, au fost reținute 115 permise de conducere, retrase 48 certificate de înmatriculare, fiind constatate 9 infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, a fost luată măsura sancționării contravenționale față de 98 de bicicliști, 91 pietoni și 16 căruțași.

“Având în vedere că nerespectarea regimului legal de viteza, indisciplina pietonilor și a bicicliștilor, precum și consumul de alcool sunt principalele cauze generatoare de accidente rutiere, astfel de acțiuni vor fi desfășurate și în perioada următoare”, a anunțat Poliția. 

Vizualizări: 2,387

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: