Eveniment

Cere pedeapsă penală după ce a fost mușcat de câine

Judecătoria Târgu Cărbunești a admis pe 8 martie redeschiderea unui dosar penal privind un bărbat din comuna gorjeană Stoina, acuzat că nu a luat măsuri care să prevină atacul câinelui său asupra unui vecin.

Avocatul acestuia a cerut respingerea cererii, câtă vreme “pătrunderea câinelui care a scăpat din curtea unde era ținut în lanț și a intrat în curtea persoanei vătămate nu întrunește condițiile de tipicitate ale infracțiunii” .

Câinele din rasa ciobănesc caucazian a mușcat un vecin al proprietarului în mai multe zone ale corpului împrejurare în care i-au fost produse leziuni-mușcături multiple- ce au necesitat pentru vindecare un numărul de 120-130 zile de îngrijiri medicale potrivit certificatului medico-legal. 

“În ziua de 21.01.2020, persoana vătămată a observat că animalul intrase împreună cu un alt câine mai mic în gradina locuinţei sale, unde are plantată o cultura de viţă-de-vie şi atacaseră găinile, motiv pentru care persoana vătămată a intervenit însă câinele l-a atacat, doborându-l la pământ şi muşcându-l în mai multe zone ale corpului, cap, membre, timp de mai multe minute, animalul fiind extrem de agresiv, atacul durând cca 40 minute potrivit declaraţiei persoanei vătămate. Ţipetele de ajutor al persoanei vătămate au fost auzite de un vecinul, care a intrat în curte înarmat cu un obiect de lemn şi a îndepărtat câinele care încă se afla peste persoana vătămată, căzută la sol şi plină de sânge”, se arată în documentul de la instanță.

Victima s-a ales cu facturi la ambele mâini, dar și cu o lipsă de ţesut de la antebraţ. A stat câteva luni în tratament, pentru a-și reveni, astfel că este de părere că o despăgubire civilă nu este suficientă.

Vizualizări: 2,301

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: