Social

Primăria care vrea să demoleze un bloc cu șapte etaje în care este și sediul PNL

Primăria Ploieşti a lansat un sondaj prin care îi întreabă pe locuitorii oraşului dacă sunt de acord cu demolarea unui bloc amplasat în centrul oraşului, intenţia fiind justificată prin „repunerea în valoare” a trei clădiri monumente istorice. Blocul care ar urma a fi demolat, cunoscut sub denumirea de „Blocul 7 etaje”, este locuit, iar la parter are spaţii comerciale, dar şi un sediu al PNL.

 

“Sunteţi de acord cu demolarea blocului «7 Etaje»?”, este întrebarea sondajului de opinie lansat, marţi, de Primăria Ploieşti şi care se va derula la pe pagina de Facebook a municipalităţii şi pe site-ul Primăriei până pe data de 28 ianuarie.  

”Iniţiativa are ca scop consultarea opiniei publice cu privire la amenajarea, în zonă, a unei esplanade pietonale, menită să repună în valoare cele trei monumente istorice-simbol ale Ploieştiului: Palatul Culturii, Catedrala Sf. Ioan Botezătorul şi Halele Centrale, aşa cum au fost ele gândite şi proiectate de celebrul arhitect Toma T. Socolescu. Prin repunerea în legătură a acestor monumente, într-un cadru arhitectural şi peisagistic unic, Ploieştiul va putea fi adus, din nou, pe harta oraşelor atractive din punct de vedere turistic”, explică demersul Primăria Ploieşti, într-un comunicat dat publicităţii marţi seară.  


 
Oficialii administraţiei locale arată că sondajul este necesar „având în vedere construcţia bugetului pentru anul 2022”, precizând că în funcţie de votul majorităţii se vor putea aloca fonduri necesare în bugetul de investiţii pe acest an pentru demararea studiului de fezabilitate.    

Reprezentanţii Primăriei nu precizează unde ar urma fi mutate zecile de familii care locuiesc în acel bloc.  

La parterul imobilului sunt amplasate spaţii comerciale, dar şi un sediu al Partidului Naţional Liberal. 
 

Vizualizări: 1,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: