Eveniment

Acuzat că a furat șapte țevi de la serviciu

Un gorjean din Târgu Jiu a scăpat de acuzația de furt calificat, după ce procurorul de caz a decis să înceteze urmărirea penală.

Dosarul a fost deschis în februarie 2020, când organele de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Țicleni s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În noaptea de 22/23 februarie, l-au identificat pe bărbat având în mașină șapte bucăți de țeavă metalică cu lungimi de 1,15m-2,46m, sustrase de la locul de muncă.

Cu ocazia audierii, suspectul a declarat inițial că țevile provin de la locul de muncă, ulterior schimbându-și declarația și arătând că le-a găsit pe marginea drumului. 

“Audiat în calitate de suspect, a declarat că în data de 22.02.2020, în timp ce se îndrepta spre serviciu, a găsit respectivele bucăţi de ţeava metalică într-un şanţ de lângă drumul petrolier denumit Drumul Fericirii, în dreptul pădurii deţinută de soacra sa şi le-a pus în interiorul maşinii sale pentru a le transporta la locuinţa sa în scopul folosirii în gospodărie. Suspectul a declarat că haionul autoturismului a rămas deschis întrucât unele dintre bucăţile de ţeava erau mai lungi decât dimensiunile interioare ale autoturismului. Întrucât a constatat că nu mai avea timp să le ducă acasă, s-a deplasat direct la serviciu, respectiv la Sectorul 38 Bâlteni de pe raza localităţii Peşteana Jiu, parcând autoturismul la aproximativ 200 m de locul de muncă şi intrând de serviciu. în jurul orelor 23:05, colegul a sosit la serviciu şi a preluat sarcinile de serviciu de la suspect, suspectul ieşind din schimb , deplasându-se în zona unde parcase autoturismul şi pornind la volanul acestuia spre domiciliu. Pe traseu, în oraşul Ţicleni, a observat un echipaj de poliţie şi, conştientizând că are cele 7 ţevi în autoturism, a virat pe o uliţă şi a oprit cu intenţia de a aştepta plecarea echipajului de poliţie. în scurt timp însă echipajul de poliţie a oprit lângă autoturismul condus de suspect, 1-a legitimat şi 1-a întrebat de provenienţa ţevilor care se vedeau ieşind din autoturism, iar acesta le-a spus că vine de la serviciu. Suspectul a declarat că nu îşi aminteşte să le fi declarat organelor de poliţie că ţevile provin de la serviciu”, se arată în documentul de la instanță. 

Firma a confirmat însă că țevile provin de la un depozitele de fier vechi din cadrul Sectorului 35 Bâlteni şi au o valoare de 43,8 lei, prețul pe kilogram deșeu metalic fiind de 0,3 lei. 

Când vorbim de prejudicii atât de mici, procurorii pot închide dosarele penale, pentru că statul ar cheltui cu mult mai mult pentru instrumentarea acestora. Judecătoria Târgu Cărbuneșt a admis cererea.

Vizualizări: 5,072

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: