Eveniment

Zeci de metri cubi de lemne confiscate

Polițiștii gorjeni au aplicat ieri amenzi în valoare totală de 10.000 de lei și au confiscat valoric aproximativ 55 de metri cubi de material lemnos.

Astfel, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în cuantum de 5.000 lei și au dispus confiscarea valorică a peste 39 de metri cubi de material lemnos, de la un bărbat din comuna Săulești, pentru transportarea materialului lemnos, fără documente de proveniență legală, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice. 

De asemenea, polițiștii au mai constatat că o societate comercială, cu sediul în comuna Bâlteni, a efectuat două transporturi de material lemnos, la data de 8 ianuarie a.c., în volum de 6,8 metri cubi, iar la data de 5 februarie a.c., a transportat un volum de peste 8 metri cubi, cu avize a căror valabilitate era expirată.

Totodată, s-a constatat că în cazul transportului efectuat la data de 8 ianuarie a.c., conducătorul auto nu a efectuat fotografii ale mijlocului de transport și nu a fost activat receptorul GPS, pentru înregistrarea traseului efectuat de mijlocul de transport, fapt pentru care au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.000 lei și au dispus confiscarea valorică a volumului de peste 15 metri cubi, în valoare totală de aproximativ 2.400 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, a precizat IPJ Gorj.

Vizualizări: 3,093

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: