Actualitate

CEO mai dă niște milioane pe consultanță. Licitație pentru impunerea investitorilor privați!

Complexul Energetic Oltenia este obligat să facă noile investiții în grupuri pe gaze și parcuri fotovoltaice prin intermediul unor firme mixte, pe care le va înființa în parteneriat cu așa-ziși investitori strategici.

Investitori impuși de Comisia Europeană, pentru că în lipsa lor nu a vrut să aprobe planul de restructurare. Așa cum era de așteptat, și numele investitorilor vor fi scoase din căciulă, totul sub masca unei licitații, prin care să fie ales un consultant care să decidă viitori parteneri ai CEO.

Deja metoda lor de a fura companiile românești, sub acoperirea legală dată de consultanți, nu mai este o noutate, problema este că încă nu reacționăm.

Licitația pentru încredințarea contractului de 4.748.784 lei, adică un milion de euro, va avea loc pe 20 august.

Este vorba despre „Servicii specializate de consultanță si asistență juridică, financiară și fiscală la tranzacție în vederea organizării procesului de selecție a investitorului/ investitorilor cu care Societatea va dezvolta parteneriate si va înființa societăți mixte”. 

Vă reamintim că tot un milion de euro a costat planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, ăla făcut în august anul trecut și care nu a fost aprobat nici până acum de Comisia Europeană. Iar amânarea aprobării mai bine de un an a generat costuri uriașe pentru CEO, dar și imposibilitatea de a accesa bani din Fondul de Modernizare pentru noile investiții.

Licitația pentru “Studiu privind elaborarea Planului de Restructurare si Decarbonare 2020-2025 al CE Oltenia” a fost câștigată în vara trecută de o asociere având ca lider PricewaterhouseCoopers Management Consultants, din care au mai făcut parte Global Industrial Consult, 4C Project Consulting, Ludan Engineering, Pado Group Infrastructures, Energobit Control Systems.

Nu știu de ce mai fac licitație, că bănuiesc că tot din căciula asta extrag câștigătorii.

 

Vizualizări: 3,162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: