Actualitate

CEO are cerere de energie, dar nu mai are oameni în termocentrale

Este cerere mare de energie în România, prețul pe Piața Zilei Următoare a fost și de peste o mie de lei, dar Complexul Energetic Oltenia nu funcționează la capacitate, astfel că se importă energie.

Oameni din companie ne-au spus că două sunt motivele pentru care societatea nu vinde energie, deși este cerere mare. Unul ar fi acela că nu are suficient cărbune, celălalt că nu are personal pentru a funcționa cu toate grupurile.

Cei o mie de oameni care au plecat anul acesta din CE Oltenia au produs deja probleme de funcționare. Termocentrala Rovinari ar fi oprit unul din cele trei grupuri energetice din lipsă de personal, pentru că sunt oameni în concediu, oricum ei lucrând sub normativ.

Situația la iarnă riscă să devină una explozivă, pentru că o lege care va intra în august în vigoare va determina 3.600 de pensionări în CE Oltenia, societatea urmând să rămână cu circa 7.500 de salariați, față de 12.300 câți avea la începutul anului.

Dacă acum nu poate funcționa decât cu cinci - șase grupuri din 11, oare ce se va întâmpla la iarnă? Cât va ajunge prețul energiei? Câtă energie va importa România?

La ora redactării acestei știri, România producea 6410 MW și consuma 7378 MW, Diferența venea din import, și așa se întâmplă aproape în fiecare zi, aproape în fiecare oră, pentru că închidem capacități de producție înainte de a pune ceva în loc. O subminare pe față a economiei naționale, pentru care într-o zi cineva ar trebui să răspundă.

Vizualizări: 3,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: